2008. november 13., csütörtök

Lauonda - tököli testvériség

A fenti kép egy magyar börtönben készült. A Lauonda csoport tagjai nem csak falfirkákban erősítik az identitásukat, hanem a "Lauonda" szót magukra is tetoválják. A szó valószínűleg egy női név.

3 megjegyzés:

Unknown írta...

Hmm, a Lauonda szóról én nem női névre gondolok, hanem a Vato Loco című filmben bemutatott latin gangre. Ez volt a filmben a különböző latin bandákat összefogó szevezet, mely a börtben irányította őket, megszervezte tagjainak védelmét. Ott La Onda volt a nevük, ha jól emlékszem.

Bár én abszolút laikus vagyok a hazai bv-világában, épp ezért csak feltételezem, hogy erre kívántak utalni.

Gergely Fliegauf írta...

Kedves Péter!

Köszönöm az észrevételt.

Erre a lehetőségre én is gondoltam, egészen addig, amíg az u-val együtt nem láttam nagyon kidolgozott börtöntetoválásként is két fogvatartotton egy hazai bv. intézetben. A tetoválásokról személyiségi jogi és büntetőeljárásjogi akadályok miatt sajnos nem lehet fényképet készíteni.

A La Onda egyébként egy 1968-ban induló mexikói forradalom neve volt, "hullámot" jelent. Na, erről is lehetne írni egy könyvet...

Unknown írta...

Kedves Calabashhead,

szvsz ez a két dolog nem zárja ki egymást. Biztosra veszem, az elítélteknek vannak olyan rétegei, amelyek nem az intelligenciáról híresek, és egy ilyen jellegű félreírás bármikor megtörténhet.

Bár biztost csak akkor állíthatunk, ha a nevezett személyeket meginterjúvolnánk :)