2008. szeptember 6., szombat

Árják és drogpiac

(jelentősen feljavított kép - 2008 november 22-én)


A fenti falfirka egy magyar börtönben készült 2008 nyarán. A szöveg a következő:

"Nem szállítanak el, de ha itt maradok, enyém lesz, enyém lesz az egész drogpiac! Átveszem az üzletet, az árják örülhetnek, ha velem üzletelnek. Már az öcsém, SMOKI, elintézte az összekötőt, befagyasztotta a csatornáikat, nem kell a segítségetek."

A kép minőségén szándékosan rontottam, hogy ne lehessen semmit felismerni az adott intézetből. Amennyiben az üzenet tartalma nem felvágás, azaz "menőzés", akkor fel lehet tételezni, hogy az írás szerzője a börtönben kábítószer terjesztéssel kíván foglalkozni, és a legnagyobb felvevő piacát a fehérbőrű fogvatartottak, azaz az "árják" képezik. Persze az is lehetséges, hogy a szöveg szerzője éppen a fehérbőrűeket akarja kiszorítani a piacról. Ez utóbbira utal az a célzás, hogy "befagyasztották a csatornákat".

A fehérbőrű és másmilyen fogvatartottak közti, kábítószerügyi viszály első hazai bizonyítéka lehet ez a fotó, amit az egyik hallgatóm a nyári gyakorlata alatt gyűjtött.

2 megjegyzés:

Unknown írta...

Hi!

Nemtudom láttad e a Vér kötelez című filmet(Blood in,Blood out vagy Bound by Honour,ha jóltudom directed by Brian Depalma),abban a Popeye nevű chikano mondja ezt és Smokey-nak hívják az öccsét.A film iszonyat jó,lehet hogy ez ihlette a falfirkálót?

Gergely Fliegauf írta...

Kedves mészáros!

Köszönöm a megjegyzést! Láttam a filmet, és nagyon tanulságosnak tartom. Köszönöm a hozzászólást. A börtönben az ilyen filmek kultusza van bizonyos fogvatartottak körében.