2007. december 4., kedd

Új cikk a szexuális bűnelkövetőkről 2. és egy teszt

A fenti képet Egon Schiele 1912-ben, bebörtönzése idején festette. A kép címe körülbelül így hangzik: "Az egyetlen fény a narancs volt". A börtönök belső világát ismerő olvasó bizonyára fel tud fedezni a képeken tipikus börtönberendezéséket, mint a tátika vagy a zárkán belüli csengő. Schiele a börtönben, 21 napos letartóztatása idején, összesen 12 képet festett, és mindegyiken a börtönbeli sivárságot próbálta érzékeltetni. Keressünk mi is ilyeneket a fenti képen!
Egon Schiele az osztrák szecesszió fenegyereke 28 évet élt, 1918-ban spanyolnáthában halt meg az állapotos feleségével együtt. Karrierjét botránysorozatok övezték, ugyanis a modelljei általában fiatal tizenéves lányok voltak, akiket meztelen, sőt pornográf helyzetben ábrázolt. Itt ez a téves mondat állt:  Bebörtönzésére is azért került sor, mert egy kislányt nyugtatóval kezelt, hogy az ne legyen ideges a modellkedes közben. Update 2016. 11. 05.: Bebörtönzésére azért került sor, mert egy kislányt elcsábított. A vádakat ejtették végül ellene, de elmarasztalták azért, mert erotikus tartalmú képeket helyezett el olyan helyen, ahová gyerekek is mehettek. (Köszönet Hinkelman Henriette-nek és Bus Annának, akik felhívták a figyelmemet a tévedésre.) Forrás: itt.
Egon Schiele a mai világban Sexualtater, azaz szexuális bűnelkövető lenne.

Újabb tanulmányt írtam a szexuális bűnelkövetők kezeléséről itt: klikk ide
A nemzetközi kezelési módszerek nagyon széles lehetőséget adnak a hatóságok kezébe, a szex offender listára való felvételtől kezdve, az olfaktórikus averzión és a kognitív behavior terápián keresztül egészen az önkéntes kasztrációig.
Érdekes filozófiai tesztet állítottam össze négy neves kortárs filózófus és a saját kérdéseim alapján, ahol mindenki saját maga eldöntheti, hogy mennyire ítéli el a szexuális és egyéb tabukat sértő viselkedéseket.
Klikk ide: szex offender teszt.
A teszt nem pszichológiai teszt, nagyon érdekes, érdemes végigcsinálni. Az esetleges kérdéseket, megjegyzéseket az alábbi e-mail címre várom:

Nincsenek megjegyzések: